Bethesda

Na bijna 2 jaar verbouwen is het operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Bethesda klaar. We zijn er heel trots op! Voor de inwoners van Hoogeveen e.o. is dit een uitgelezen kans om operatiekamers van dichtbij te bekijken en te beleven. Welkom!

Treant Zorggroep levert zorg vanuit drie ziekenhuislocaties en zeventien centra voor wonen en zorg in de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal. Bij ons kunnen de 300.000 inwoners van de regio Hoogeveen-Emmen-Stadskanaal terecht voor de best mogelijke zorg. Zorg die past bij hun zorgbehoefte en die zo nodig aansluit op vervolgzorg. Onze 260 medisch specialisten en 6.300 medewerkers zetten zich daar volledig voor in.

De nieuwe operatiekamers spelen een belangrijke rol voor de toekomst van de zorg in de regio Hoogeveen. In de plannen worden de kamers ingezet voor een  groot deel van de planbare operaties in de regio. De operatiekamers beschikken  over de nieuwste apparatuur en techniek.
In totaal zijn er vier nieuwe operatiekamers met opdekruimtes (ruimtes waar het instrumentarium wordt klaargelegd voor de operatie) gerealiseerd. De totale bouwkosten van de vernieuwbouw bedragen ongeveer 5 miljoen euro.

Altijd al eens een heup of knie prothese willen vasthouden of willen ervaren hoe het is om laparoscopisch te opereren? Op 2 november kan het.  Naast een rondleiding op het operatiekamercomplex en de verkoever-afdeling (uitslaapkamer), geven wij doorlopend diverse presentaties en workshops (die ook geschikt zijn voor kinderen).  Twee operatiekamers en opdekruimtes zijn volledig ingericht, evenals een deel van de verkoever. Onze enthousiaste medewerkers staan u graag te woord staan en geven u graag antwoord op eventuele vragen; op de operatiekamers zelf of na de rondleiding onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers.

Bezoek website
Bekijk wie er mee doen

Deelnemers 2020

Wouko Snijder rijopleidingenStarkEtiketten Drukkerij Noord NederlandVerloskundigenpraktijk PetitFieten en RoosWerqLivera BborstprothesesJobo Borstelfabriek B.V.Mart DesignGasterij De SchildHoeve
alle deelnemers