OBD Hoogeveen kiest voor virtuele editie

Gepubliceerd op 19 Augustus 2020

Het bestuur van de Open Bedrijvendag Hoogeveen (OBD) heeft besloten om dit jaar geen fysieke Open Bedrijvendag te houden. Er komt echter wél een virtuele variant.

„Vanuit de provincie is aangegeven dat een Open Bedrijvendag wel mogelijk is, maar het coronaprotocol dat dan nageleefd moet worden, is zo ingrijpend voor zowel het bestuur als de deelnemende bedrijven, dat wij hebben besloten om het evenement dit jaar fysiek niet door te laten gaan”, laat het bestuur weten. Dat betekent dat zaterdag 7 november voor het eerst in het 18-jarig bestaan van de OBD de deuren van deelnemende bedrijven dicht blijven. „Erg jammer natuurlijk, want we hadden er weer heel veel zin in. Maar de omstandigheden zijn bijzonder en anders én daar komt bij dat we niet weten hoe het virus zich in het najaar gaat ontwikkelen.”

Om de Open Bedrijvendag Hoogeveen dit jaar niet ongemerkt voorbij te laten gaan, wordt onderzocht of er korte video’s kunnen worden gepresenteerd. Het bestuur legt uit: „We stellen de bedrijven dan digitaal ‘open’. Zo hopen we er op de eerste zaterdag van november met de deelnemende virtuele bedrijven toch nog een speciale dag van te kunnen maken. We hebben daar allerlei ideeën over, waar we na de zomer meer over kunnen vertellen.”

Bedrijven die mee willen werken aan een korte video, worden gevraagd zich te melden via info@open bedrijvendaghoogeveen .nl. „Het is belangrijk voor ons om te weten of genoeg bedrijven zin hebben om mee te doen.”

Mocht de belangstelling erg groot zijn, dan kan het zijn dat er wordt geloot. De bedrijfsvideo’s worden in september of oktober opgenomen. Voor de video en alle media-aandacht wordt van elk deelnemend bedrijf een bijdrage van 500 euro gevraagd .

„Wij gaan er ondanks alle beperkingen een mooi, aangepast programma van maken. We hopen dat ondernemers enthousiast zijn voor de 'virtuele OBD 2020'. Met de video wordt een groot publiek bereikt en er is sprake van een levenslang aandenken, dat ongetwijfeld ook na de OBD nog heel goed te gebruiken is.”


Blijf op de hoogte

Laatste nieuws