OBD Hoogeveen blikt terug én kijkt vooruit

Gepubliceerd op 16 December 2018

De Open Bedrijvendag (OBD) Hoogeveen kijkt terug op een zeer geslaagde zestiende editie. Dat werd nog eens duidelijk tijdens de evaluatievergadering vrijdag 7 december. Dat er dan ook ‘gewoon’ weer een zeventiende editie komt, staat daarmee als een paal boven water.

Veel indruk

Ruim dertig bedrijven en instellingen openden zaterdag 3 november de deuren van hun bedrijf om jong en oud een kijkje achter de schermen te gunnen. Ondernemers en medewerkers hebben er weer heel wat tijd en energie in gestoken. Vaak werden extra activiteiten gehouden om bezoekers een zo goed mogelijk beeld te geven van wat er binnen hun muren allemaal gebeurt. Bij Visio De Kaag konden bezoekers bijvoorbeeld een speciale bril opzetten waarmee iedereen zelf kon ervaren hoe het is om als slechtziende over straat te lopen. Veel indruk maakte bij het Jannes van der Sleedenhuis De Kaap een bril die laat zien hoe dementerenden de wereld om zich heen ervaren.

Van rond de 30 tot 2500 bezoekers

Hoewel het elk jaar gissen is hoeveel bezoekers de Open Bedrijvendag Hoogeveen in totaal op de been heeft gebracht, is zeker dat het evenement weer vele duizenden mensen op pad heeft gebracht. De uitstekende weersomstandigheden speelden daarbij ook een belangrijke rol. Het aantal belangstellenden per bedrijf of instelling wisselde sterk: van rond de 30 tot 2500. Toppers dit jaar waren onder meer Tonnies leerwerkbedrijf en Alescon, maar ook daar waar wat minder bezoekers op afkwamen, klonken toch positieve reacties. Meerdere deelnemers dicht bij elkaar, blijkt uitstekend te werken. Zo openden dit jaar meerdere bedrijven aan de Stephensonstraat de deuren voor publiek. Ze beleefden alle topdrukte.

De officiële opening werd ‘s morgens gevierd bij Voortman Pesse, die eveneens alles uit de kast had gehaald om die dag een aantrekkelijk programma te presenteren, met zelfs de verloting van een keuken ter waarde van 10.000 euro.

Zaterdag 2 november 2019

Na een korte periode van rust gaan de acht bestuursleden vanaf maart, wanneer de eerstvolgende bestuursvergadering gehouden wordt, weer aan de slag voor de zeventiende Open Bedrijvendag Hoogeveen. De datum kan alvast in de agenda worden genoteerd: traditiegetrouw de eerste zaterdag van november: zaterdag 2 november 2019. Een tiental bedrijven heeft nu al laten weten die dag graag van de partij te zijn. Aanmelden kan reeds. Kijk daarvoor op www.openbedrijvendaghoogeveen.nl

Het bestuur van de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen: achter van links naar rechts: voorzitter Harjo Woltinge, Nicole Donkervoort, Sandra Wolf en Michael Steenbergen. Voor van links naar rechts: Henriëtte Waaijenberg, Gea Weerts, Jannette van Regteren en Wim Mol. Zij wensen iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2019 toe. Foto Michael SteenbergenBlijf op de hoogte

Laatste nieuws