GrainPlastics laat zich zien tijdens digitale Open Bedrijvendag Hoogeveen

Gepubliceerd op 12 Oktober 2020

GrainPlastics in Hoogeveen is een van de tien bedrijven die graag meewerken aan de allereerste digitale editie van de Open Bedrijvendag Hoogeveen. Na de zeer geslaagde ‘live’ versie vorig jaar, grijpt algemeen directeur Jos van Steijn ook deze kans om zijn bedrijf meer bekendheid te geven met beide handen aan.

Op het buitenterrein aan de Industrieweg liggen enorme haspels met kabels met een lengte tot maar liefst 2,2 kilometer. Gereed om vervoerd te worden. In de grote fabriekshal zijn ondertussen machines vrijwel continu kunststof leidingsystemen, in allerlei soorten en maten, aan het draaien. Want dat is waar GrainPlastics goed in is. Het bedrijf produceert onder meer gladwandige leidingen voor gas-, water-, elektra- en rioleringssystemen, maar ook geribbelde buizen voor drainage-, kabelbescherming-, riolering- en infiltratiesystemen. De meeste producten worden afgezet binnen Europa, maar momenteel worden er buizen gedraaid die zelfs naar California worden verscheept.

Passende optie

GrainPlastics prijkte vorig jaar als nieuwe naam op de lijst van deelnemende bedrijven aan de Open Bedrijvendag Hoogeveen. Dat bleek een groot succes want er konden ruim 800 bezoekers worden verwelkomd, die bovenal nieuwsgierig waren naar wat er tegenwoordig allemaal gebeurt in het voormalige pand van Spijkstaal. ,,Dat waren er veel meer dan wij hadden durven dromen”, vertelt directeur Van Steijn met een lach. En dus is zijn bedrijf dit jaar graag weer van de partij. Dat het dit keer een digitale editie is, vindt hij niet meer dan logisch. ,,In deze tijd van corona is een digitale vorm de enige goede en passende optie.”

Over de reden van deelname is de directeur helder: „Naamsbekendheid creëren, vooral met als doel om nieuw personeel te werven. Wij hebben een duidelijke groeistrategie. Wij willen meer produceren en daar is personeel voor nodig. Wij laten daarom graag aan mensen uit Hoogeveen en omgeving zien wat wij maken en doen en ook hoe leuk en mooi ons bedrijf is.”

Of de OBD daadwerkelijk nieuw personeel heeft opgeverd? ,,Ja, maar nog altijd te weinig. We zijn nog steeds zoekende naar nieuwe medewerkers en doen daarom met plezier weer mee aan de OBD.” In totaal zijn bij GrainPlastics in Hoogeveen 40 tot 45 personen werkzaam. Wie benieuwd is naar de vacatures kan een kijkje nemen op de website van het bedrijf.

Opnamen

Vorige week donderdag heeft Michael Steenbergen van Michael Steenbergen Videoproducties opnamen bij GrainPlastics gemaakt, na eerder die dag ook beelden te hebben geschoten bij Betech. In totaal geven tien bedrijven op die manier een kijkje achter de schermen. Van Steijn en ook de directeuren van de andere deelnemende bedrijven worden daarnaast nog uitgenodigd voor een gesprek in de studio. Dat alles wordt verwerkt in een boeiende uitzending van ongeveer een uur, op zaterdag 7 november (en daarna) te zien op onder meer de website en Facebookpagina van de OBD Hoogeveen, de Hoogeveensche Courant en via YouTube.

Michael Steenbergen maakt opnamen bij GrainPlastics in Hoogeveen, waar hij uitleg krijgt van productieleider Bert Boer. Foto NDC mediagroep


Blijf op de hoogte

Laatste nieuws