OBD-voorzitter Harjo Woltinge: ‘Mooiste alternatief dat wij kunnen bieden’

Gepubliceerd op 6 November 2020

Na zeventien jaren voor het eerst geen fysieke Open Bedrijvendag Hoogeveen op de eerste zaterdag van november. Het was even slikken voor het bestuur, en ongetwijfeld ook voor deelnemers en trouwe bezoekers. Maar al snel ging de knop om. Komende zaterdag staat daarom alsnog in het teken van de Open Bedrijvendag, maar dan volledig online.

Tien bedrijven tonen in vaak verrassende filmpjes hun werkzaamheden en geven daarbij uitleg.

„Het is het mooiste alternatief dat wij kunnen bieden”, reageert Harjo Woltinge, voorzitter van de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen, op de vraag hoe leuk een digitale editie is. ,,Anders hadden we niets gehad. En weet je wat zo leuk is aan deze vorm? Dat er nu ook bedrijven meedoen waar je anders nooit ‘live’ binnen zou kunnen kijken, bijvoorbeeld omdat ze geen grote groepen kunnen ontvangen.” Volgens Woltinge is de uitzending, die zaterdag vanaf 00.00 uur onder meer via de website van de Open Bedrijvendag Hoogeveen, de Hoogeveensche Courant en YouTube te bekijken is, een leuke mix geworden van nieuwe deelnemers en oude bekenden.

Of de digitale Open Bedrijvendag Hoogeveen naar meer smaakt, is nog de vraag. ,,Uiteindelijk hopen wij dat dit eenmalig is, want het gaat tijdens de OBD om proeven, voelen en kunnen klankborden. Denk aan jongeren die nog voor een beroepskeuze staan of volwassenen die nadenken over een andere baan. Die gesprekken geven er diepgang aan. Maar nogmaals: voor nu is dit de beste optie.” Naast de uitzending van een uur is er overigens een aparte video gemaakt voor de scholen, specifiek gericht op vmbo’ers.

Unieke gebeurtenis

Woltinge hoopt dat velen de uitzending gaan bekijken. Wellicht direct zaterdag al óf op een ander moment wanneer het hen uitkomt, want ook dat is een voordeel van een digitale versie, die blijft te allen tijd beschikbaar.

De fysieke editie trekt elk jaar tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers. „Datzelfde aantal moeten we online zeker ook kunnen halen”, zegt hij verwachtingsvol. Waarom iedereen moet gaan kijken? Zonder ook maar een aarzeling reageert de voorzitter: „Omdat het een unieke gebeurtenis is in Hoogeveen, die een unieke kans geeft om binnen te kijken daar waar je anders nooit kunt komen.”

Het bestuur van de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen tijdens de laatste digitale vergadering afgelopen maandag voor de eerste digitale OBD Hoogeveen.
Blijf op de hoogte

Laatste nieuws