Stichting OBD Hoogeveen uitgeroepen tot Hoogevener van het Jaar 2018

Gepubliceerd op 3 Januari 2019

De Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen (OBD) is uitgeroepen tot Hoogevener van het Jaar 2018. Dat is woensdagavond 2 januari bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen.

Jurylid Dina van Linge sprak voorafgaand aan de bekendmaking van een roerig jaar voor Hoogeveen en vooral ook voor de Hoogevener van het Jaar 2017. ‘Maar in roerige tijden is er altijd één vast gegeven en dat is de verkiezing van de Hoogevener van het jaar.’ Lang was het spannend wie de titel dit jaar zou winnen, maar Van Linge maakte in de Burgerzaal een einde aan die spanning: de Stichting OBD. Dit tot grote verrassing, maar vooral ook blijdschap van de bestuursleden.

‘Goed voorbeeld deed goed volgen’

De jury uitte haar grote waardering voor het feit dat de stichting OBD zich al jarenlang onderscheidt, niet alleen door het verbinden van de inwoners van Hoogeveen, maar ook door het verbinden van de Hoogeveense bedrijven onderling en de Hoogeveners met de Hoogeveense bedrijven. ‘Het evenement laat een diversiteit aan ondernemingen in Hoogeveen zien, ondernemingen die uniek in Nederland zijn,  in Hoogeveen gevestigd zijn en Hoogeveen industrieel op de kaart zetten’, zei Van Linge. ‘Jarenlang zet een onvermoeibare groep vrijwilligers zich in voor de organisatie van het geheel.’ Ook werd genoemd dat het initiatief zelfs uitstraling heeft gekregen naar de rest van de provincie. ‘Goed voorbeeld deed goed volgen.’

Het afgelopen jaar werd de Open Bedrijvendag Hoogeveen voor de zestiende keer gehouden. Het evenement vindt elk jaar plaats op de eerste zaterdag van november. Die dag openen veelal tussen de dertig à veertig bedrijven, groot en klein, hun deuren om bezoekers een kijkje achter de schermen te bieden. Het is tevens een perfecte gelegenheid om jongeren te laten zien welke beroepsmogelijkheden Hoogeveen allemaal te bieden heeft. Dat de OBD elk jaar een succes is, blijkt onder meer uit de bezoekersaantallen. Het evenement brengt steevast vele duizenden mensen op de been.

Onverminderd populair

Het initiatief om een Hoogevener van het Jaar te kiezen blijft onverminderd populair, zo werd de afgelopen periode weer overduidelijk. Dina van Linge: ‘Er kwamen weer heel wat aanmeldingen en steunbetuigingen binnen. Het is duidelijk dat er op diverse gebieden door veel mensen prachtige initiatieven worden ontplooid. Vele mensen in de gemeente Hoogeveen dragen bij aan het leefbaar maken van onze mooie gemeente. Hoogeveen is in beweging. Alle initiatieven verdienen alle lof.’

De jury van de verkiezing Hoogevener van het Jaar bestaat naast Dina van Linge uit Marc Veeningen, Jetze Dam, Karin Mulder en Ewout Klok. Huidig voorzitter Marc Veeningen gaat de jury echter verlaten. Hij werd bedankt voor zijn meer dan 12-jarige inzet. Van Linge neemt de voorzittersfunctie over.

De verkiezing Hoogevener van het Jaar is mogelijk gemaakt door NDC mediagroep, onder meer uitgever van de Hoogeveensche Courant.

Blijdschap bij het bestuur van de Stichting OBD. Foto André Weima
De overhandiging van de prijs door burgemeester Karel Loohuis aan voorzitter Harjo Woltinge. Links Dina van Linge, de nieuwe voorzitter van de jury van de Hoogevener van het Jaar-verkiezing. Foto André Weima
Blije gezichten bij het bestuur van de Stichting OBD. Foto Stichting OBD
Blijf op de hoogte

Laatste nieuws