Jiska Boer van Huidzorg Drenthe: ‘In twee uur waren alle opnames gemaakt’

Gepubliceerd op 2 November 2020

Ook de zorgsector ontbreekt dit jaar niet tijdens de Open Bedrijvendag (OBD). Naast ziekenhuis Bethesda heeft ook HuidZorg Drenthe zich aangemeld voor de online editie van het jaarlijkse bedrijvenevenement.

Eigenaresse Jiska Boer van HuidZorg Drenthe wist direct: dit moet ik doen! „Om de twee jaar stellen wij onze praktijk aan de Van Limburg Stirumstraat 104 open tijdens de Open Bedrijvendag. Mensen vinden het prettig om eens een kijkje in de keuken te kunnen nemen. De drempel om binnen te stappen is normaliter veel hoger. Huidtherapie is onbekend in Hoogeveen, te onbekend. Mensen denken vaak dat we een ‘kliniekachtig’ iets zijn. Kliniek is zo’n groot woord, dat schrikt af. Ik noem het een paramedische praktijk die helemaal gericht is op de huid.”

Online versie fantastisch

De huidtherapeute vindt een online versie fantastisch. „Dan kan in een korte impressie echt iedereen komen kijken wat wij doen. Michael Steenbergen heeft de opnames voor het item gemaakt in de praktijk in Hoogeveen. Ik heb er al wat van gezien. De beelden passen heel goed bij het verhaal dat we willen vertellen. Ik laat iedereen de weg van binnenkomst zien; de intake, wat wij globaal als huidtherapeuten doen en een aantal behandelingen zoals laseren en het aanmeten van kousen komen aan bod. In twee uur waren alle opnames gemaakt.”    

Voor het laseren heeft HuidZorg Drenthe onlangs een nieuwe laser gekocht. „We deden de behandelingen al langer, maar huurden daarvoor de apparatuur. Nu we deze zelf hebben zijn we flexibeler en kunnen we alle kanten op. Met de laser kunnen we bijvoorbeeld tatoeages, pigmentvlekken en roodheid in het gezicht verwijderen.”

HuidZorg Drenthe doet veel meer. De top drie bestaat uit het behandelen van acne, overbeharing in het gelaat en oedeemtherapie bij borstkankerpatiënten. „Bijna alle behandelingen van HuidZorg Drenthe worden vergoed door de aanvullende verzekering van de ziektekostenverzekering.”

Het maken van de opnames voor de OBD heeft wat los gemaakt bij Jiska Boer. „Ik wil meer gaan doen met video. Ik zie op sociale media zoveel onzinverhalen over huidproblemen en middelen. Ik wil graag de juiste informatie geven. Huidproblemen zijn bijna altijd individueel. De ene huid is de andere niet. Huidproblemen vragen maatwerk.”

In totaal doen tien Hoogeveense bedrijven dit jaar mee aan de video-editie van de Open Bedrijvendag. Alles wordt verwerkt in een uitzending van ongeveer een uur, op zaterdag 7 november (en daarna) te zien op onder meer de website en Facebookpagina van de OBD Hoogeveen, de Hoogeveensche Courant en via YouTube.

Jiska Boer aan het werk. Foto HuidZorg DrentheBlijf op de hoogte

Laatste nieuws